به لطف ماهواره هایی که به دنبال تغییرات کوچک در ارتفاع یخ هستند، دانشمندان ،ن های خوبی از اینکه خط زمین در حال عقب نشینی کجاست، دارند. اما آنها تصویر خوبی از شکم یخچال نداشته اند به نظر می رسد در خط زمین، زیرا زیر هزاران فوت یخ است. کریستین داو، یخدان شناس دانشگاه واترلو، که یخچال های طبیعی قطب ج، را مطالعه می کند، اما در این تحقیق شرکت نداشت، می گوید: «این داده ها واقعاً هیجان انگیز هستند، زیرا ما در حال بررسی یک سیستم پنهان هستیم.
ویدئو: ITGC/Schmidt/Washam
با Icefin، محققان میتوانند از راه دور دوربینی را در حالی که شوری، دما و محتوای ا،یژن آب را اندازهگیری میکنند، راهاندازی کنند. پیتر دیویس، اقیانوسشناس فیزیکی مرکز تحقیقات قطب ج،، نویسنده اصلی یکی از مقالهها و نویسنده همکار، میگوید: «ما دیدیم که خود پایگاه یخی از نظر توپوگرافی بسیار پیچیده بود، بنابراین پلکانها، تراسها، شکافها و شکافهای زیادی وجود دارد. دیگر. سرعت ذوب در سطوح مختلف بسیار متفاوت بود.
در جایی که سطح زیرین یخچال طبیعی (یا در اصطلاح علمی یخ پایه) صاف تر است، ذوب شدن قطعاً اتفاق می افتد، اما با سرعت بسیار کمتری نسبت به جایی که توپوگرافی ناهموار است. این به این دلیل است که یک لایه آب سرد در جایی که یخ صاف است قرار می گیرد و مانند یک پتوی مایع آن را از آب گرمتر اقیانوس عایق می کند. اما در جاهایی که توپوگرافی شیب دار و نامنظم است، سطوح عمودی بیشتری وجود دارد که آب گرم می تواند به یخ حمله کند، از جمله ایجاد نفوذ از طرف. این ذوب ظاهری عجیب و غریب مانند سطح یک توپ گلف ایجاد می کند.
این ویژگی های پیچیده و در حال گسترش پایه می توانند بر بقیه یخ ها تأثیر بگذارند. دیویس میگوید: «اگر ویژگیهای زیر یخ را باز کنید، بازتابهای مشابهی از آنها روی سطح نیز دریافت میکنید، زیرا یخ شناور است. بنابراین این ترس وجود دارد که اگر این شکافها و شکافها را در زیر یخ گسترش دهید، میتو،د قفسه یخ را بیثبات کنید، که میتواند به مرور زمان منجر به از هم پاشیدگی بیشتر شود.»
منبع: https://www.wired.com/story/a-robot-finds-more-trouble-under-the-doomsday-glacier/